darikke(at)releaseandshine.com

Faglig baggrund

Her på siden finder du hhv. en kort CV lignende oversigt (øverst på siden), samt en længere mere detaljeret beskrivelse af min faglige baggrund og metoderne jeg er trænet i (nederst på siden).

Min faglige baggrund

Den korte version

Med til min faglige baggrund hører desuden:

Pædagog 2004 – Arbejdet ca. 8 år på hhv. specialinstitutioner og i vuggestue.

Astrolog 2004

TRE workshop. Kurser i kraniosakralterapi. Første år af Heilpraktiker uddannelsen. Psykologi på Folkeuniversitetet. 

Mere om metoderne og min historie med dem

Jeg er fra 1975. I 1994 blev jeg matematisk student, men vidste ikke rigtig hvad jeg ville. Jeg havde mange talenter, men ingen oplevelse af retning. Jeg havde fået et fint gennemsnit og følte, at der var en vis forventning til at jeg skulle bruge det til “noget”.

Jeg besluttede i et anfald af rebelskhed at gøre det modsatte af hvad andre forventede, hvilket i bund og grund ikke er forskelligt fra at gøre det der forventes. Jeg startede på en kreativ uddannelse: Den erhvervsrettede linje på Hellerup Textilseminarium. Men efter knap et år besluttede jeg mig for i stedet at søge ind på universitetet, da jeg mærkede at jeg manglede at bruge mig selv mere intellektuelt.

Jeg kunne søge ind på det meste, men da jeg ikke kunne mærke, hvad der var rigtigt for mig, valgte jeg antropologi, simpelthen fordi det krævede det højeste gennemsnit. Så ville jeg vel være eller blive til “noget”.

Men den akademiske verden var helt skæv for mig. Alt for ukonkret og mental. Jeg lå og græd under dynen og håbede at det hele på magisk vis ville gå væk, hvis jeg blev liggende længe nok. 

Jeg var bange for at melde mig ud, fordi min fine studenter-eksamen lige pludselig ikke ville være noget værd mere (den gang kunne man starte to uddannelser op på sit snit. Gennemførtes de ikke, kom man bagerst i køen).

Det blev tydeligt over tid, at det var en uholdbar situation og til sidst udskrev jeg mig. Jeg husker, at jeg gik ud fra studiekontoret og var overrasket over, at verden stadig stod. Jeg havde i panik fået overbevist mig selv om, at alt ville kollapse hvis ikke jeg blev på studiet. Men sådan var det jo heldigvis ikke.

De følgende år tog jeg livet lidt som det kom. Arbejdede og læste astrologi ved siden af. 

 

2004 – Diplom-astrolog fra Irene Christensen Instituttet i København

Min historie med astrologi: Da jeg begyndte at kunne læse bøgerne i voksenafdelingen på biblioteket, fandt jeg hurtig hylderne med metafysik. På dem stod der blandt andet bøger om astrologi.

Astrologien blev et holdepunkt for mig mange år frem. I min 14 års fødselsdagsgave ønskede jeg mig en tolkning af mit fødselshoroskop. Og fik det. 

Astrologien satte ord på, hvordan jeg oplevede min verden. Den gjorde det en smule mere meningsfuldt at være fuld af smerte, når jeg nu kunne se i mit horoskop, at det var fyldt med røde streger. 

Da jeg flyttede til København som 19 årig, begyndte jeg at tage kurser i astrologi. Efter 10 år gik jeg rystende angst til eksamen. Jeg tog mig sammen – og bestod. Jeg blev endda tilbudt en stilling som underviser i beregning på skolen og tog imod den. 

Sideløbende begyndte jeg at meditere. Da var det, jeg til mit store chok opdagede, at jeg i årevis havde brugt astrologien til at prøve at “regne livet ud” med. Jeg havde forsøgt at undgå livet, styre udenom det og fjerne mig fra det. Jeg opdagede, at jeg ikke var i stand til at være i nuet eller med det der var. Overhovedet. 

Jeg følte mig svigtet og vred. Astrologien ville jeg ikke røre med en ildtang. Jeg besluttede i stedet at rette min opmærksomhed mod forsøg på at leve i nuet. 

Mere end 10 år efter bruddet med astrologien er jeg igen begyndt at åbne lidt op for den. Jeg bruger den af og til som støtte i klient-forløb. For jeg har aldrig et sekund betvivlet dens validitet:

Et fødselshoroskop kan udpege dybe blokeringer, som klienten selv er helt eller delvist ubevidst om, og det benytter jeg mig af, hvis det er krævet.

 

2004 – Pædagog fra Københavns Pædagogseminarium. 

Efter de to afbrudte uddannelsesforløb var der ikke længere nogen plan uddannelsesmæssigt. Jeg arbejdede, studerede astrologi og tiden gik.

Jeg kom i kontakt med en drøm som var brudt igennem sløret on-off. Jeg ville uddanne mig til psykoterapeut, så jeg kunne kombinere det med astrologien. Men jeg syntes, jeg var for ung. Så som 25-årig startede jeg på pædagog-uddannelsen, for at få en solid basis for en senere psykoterapeut-uddannelse.

Et halvt år før jeg blev færdig i 2004 blev jeg imidlertid meget engageret i buddhisme og meditation. Drømmen om en psykoterapeut uddannelse røg ud til højre sammen med astrologien til fordel for nuet og dharmanen.

Så nu stod jeg dér med en pædagog-uddannelse. Det havde aldrig været endemålet, men som så ofte i mit liv blev tingene ikke som jeg troede de ville blive, og jeg måtte forsøge at flyde med, så godt jeg kunne.

Jeg arbejdede i en årrække med handicappede børn og deres familier på specialinstitutioner og siden i daginstitution. Min tid som pædagog var afbrudt af ca. 3 år hvor jeg var hhv. sygemeldt pga. stress-kollaps og derefter tog ufaglært arbejde, for at komme på benene igen, inden jeg vendte tilbage til faget.

 

2011/12 – EFT-terapeut ved EFT centret i Valby 

Om metoden:

EFT er en teknik der handler om at forløse energetiske blokeringer ved at tappe (banke let) på meridian-endepunkter.

Meridianer er energibaner i kroppen, som transporterer livsenergi m.m. rundt i kroppen, meget på samme måde som kredsløbet transporterer næring rundt til cellerne. Når meridianer blokeres påvirkes både krop og sind grundlæggende. En af de mest almindelige årsager til blokering er uforløst følelsesmæssig stress. 

Min historie med EFT: 

I 2010 blev vores datter født. Jeg havde (igen) været syg med stress inden. Hun blev født ved kejsersnit 3 uger før tid, og hun var lille. Hun kunne ikke die og skulle have mad hver 3. time med en lille sprøjte. Lægerne sagde, det skulle være dag og nat. Efter 6 uger var hun endelig stor nok til selv at kunne tage mad til sig.

Men efter de mange og konstante brud på vores naturlige søvnrytmer kunne hverken hun eller jeg sove længere. Hun græd i stedet, og det gjorde jeg også. I månedsvis. Vi blev gradvist mere desperate og ulykkelige alle tre.

Men en aften kom jeg i tanke om en DVD jeg fik gratis engang, den handlede om tapping (Se evt her: The Tapping Solution, se filmen her)

Jeg satte filmen på, og fulgte instrukserne så godt jeg kunne. Tappede rundt på punkterne og sagde højt hvordan jeg havde det. Og lige pludselig opstod – ud af det blå – en enormt stor lettelse. Pludselig kunne jeg trække vejret igen.

Hvad var nu det? Det var min første erfaring med energi-arbejde. En ny verden åbnede sig. 

Jeg vidste bare, at jeg måtte lære mere.

Jeg tog først et kursus i EFT, dernæst en 1-årig uddannelse. Jeg havde god hjælp af redskabet, men følte der var noget mere der kaldte på mig og begyndte at udforske blandt andet Matrix Reimprinting. 

 

2013 – Matrix Reimprinting og startskuddet på et arbejdsliv som healer

Matrix Reimprinting er en videreudvikling af EFT. Her kobles visualiseringer og bevidst interaktion med minder på arbejdet. Herved kan man transformere uhensigtsmæssige overbevisninger og hele traumer.

Metoden udnytter det faktum at hjernen i de fleste sammenhænge ikke skelner synderligt mellem forestilling og virkelighed.

Matrix Reimprinting åbnede døren ind til kombinationen af energi-arbejde og vores dybe indre verden af billeder, minder og sansninger. Et arbejde som er omdrejningspunkt for al healing i min praksis.

I efteråret 2013 startede jeg min egen praksis op én dag om ugen, med EFT som metode.

 

2013 – The Emotion Code 

Om metoden:

The Emotion Code er en metode, der gør det muligt at identificere fastlåst følelsesmæssig energi (Trapped Emotions) ved hjælp af muskeltestning. Derpå forløses energien ved hjælp af nogle få strøg med en magnet langs en af de centrale energibaner. 

Metoden fungerer lige fint ansigt til ansigt eller som fjernhealing

Min historie med The Emotion Code:

En dag i sommeren 2013 faldt jeg på nettet over Dr. Bradley Nelson og hans Emotion Code system. Jeg blev meget nysgerrig og samtidig skeptisk. Skulle man nu bare kunne forløse følelsesmæssige energier med en magnet? Det lød for godt til at være sandt. 

Han havde skrevet en bog om det, og da den ikke kostede noget videre købte jeg  den – og slugte den råt. Alt gav mening. Ideen om at kunne tale med kroppen…: Det var en længsel der havde fuldt mig gennem alle de år jeg selv gik hos kropsbehandlere, både før og efter mit stress-kollaps.

Jeg vidste bare, at min krop vidste en hel masse, som var meget vigtigt. Og at den prøvede at fortælle mig det. Men jeg vidste ikke hvordan jeg skulle afkode dens beskeder. 

Men det vidste Dr. Brad heldigvis. Og jeg gik straks igang med at øve mig. 

Dette var den manglende brik i puslespillet. Nu vidste jeg hvorfor jeg var i verden. Det var dette arbejde jeg skulle lave!

Så snart certificeringen var på plads, blev The Emotion Code min foretrukne metode i arbejdet med klienter.

 

2014 – The Body Code

Ved computeren med Body Code systemet på skærmen

Om metoden:

The Body Code er et genialt system, hvor man anvender muskeltestning og et enormt mindmap-system til at identificere ubalancer i krop og psyke. Det arbejder med 6 overordnede kategorier af ubalancer: 

  1. Energetiske ubalancer
  2. Ubalancer i fysiske og energetiske kredsløb og i kroppens fysiologiske systemer 
  3. Giftstoffer
  4. Patogener
  5. Strukturelle ubalancer (skeletsystem og bindevæv)
  6. Ubalancer i forhold til ernæring og livsstil. 

The Emotion Code er en integreret del af The Body Code. 

Min historie med The Body Code:

Straks efter min Emotion Code certificering var i hus, gik jeg i gang med at certificere mig i The Body Code, og det blev jeg i 2014, som den første i Danmark. 

Da jeg blev certificeret i The Body Code, var det naturligvis dét system, der dernæst blev indgangen til mit arbejde. 

 

2015 – Mentorforløb

I slutningen af 2014 gik jeg “all-in”. Jeg sagde mit job op, tømte sparegrisen og investerede i et 1-årigt mentor-forløb med Dr. Bradley Nelson, hans datter Natalie og deres team. 

I løbet af det år fik jeg grundig undervisning i at få mest muligt ud af systemerne, samt i en masse andet stof, relateret til dét at arbejde professionelt med menneskers helbred, smerter og drømme.

 

2015/16 – School of the Modern Mystic Level I

I dette forløb fik jeg en dybere viden om chakraer. Jeg lærte også at arbejde med lys (Det Hvide Lys) i healingen af chakraer og dermed af livet. 

 

2017 – Pranic Healing Level I-III

I 2017 tog jeg kurser i Pranic Healing, som er healing der især retter sig imod chakrasystemet og auraen.

Jeg lærte en masse om at arbejde meget direkte med livsenergier og andre former for lys i rensning, healing og stabiliseringen af chakraer og auraen. Værktøjer der er lige værdifulde ansigt til ansigt eller i fjernhealing.

Jeg fik dybtgående viden om og indsigt i både chakraers og auraens anatomi, samt om hvordan ubalancer i disse afspejles i krop og psyke. 

 

2018 – Aromaterapi Aromaterapi

I 2018 blev jeg guidet til at begynde at inddrage æteriske olier i min praksis. Når det var relevant for klienten, fik han eller hun en specialblandet olie eller spray.

Jeg opdagede snart, at olierne havde evner til at berolige og blødgøre energifelter, som ellers var svære at afkode eller “komme ind i”. Flere gange oplevede jeg, at olieblandinger eller -sprays var afgørende i en klients healing. Det var stort! Så simpelt og blidt, men meget virkningsfuldt. 

Jeg opdagede hurtigt, at aromaterapi er en form for energimedicin der minder meget om homøopati, hvor det er helt afgørende at midlet og dosis matcher problematikken meget præcist.

Det blev også hurtigt klart, at der var langt imellem æteriske olier af ordentlig kvalitet i den almindelige handel. 

Jeg blev relativt hurtigt guidet til at lave nogle mere generelle sprays, som kunne gavne alle. Især i forhold til at styrke jordforbindelsen, som er svag hos de fleste i vores verden. Der gik dog noget tid før jeg fik sat handling på, men i 2019 lancerer jeg en serie unikke aromaterapeutiske sprays, som alle for en beskeden sum kan bruge og hele ved hjælp af. 

 

2019 – Therapeutic Art Life Coach certification

Jeg søger hele tiden efter nye metoder og indgange til healing. I 2019 begyndte jeg at interessere mig for hvordan kreative udtryk kan give adgang til områder i psyken, som ellers er utilgængelige. Kunstterapi integreres i healingen efter behov.  

 

Andet

Jeg har udover det nævnte taget kurser i kraniosakralterapi, workshop i TRE, første år af Heilpraktikeruddannelsen og læst psykologi ved Folkeuniversitetet.