0
Items : 0
Subtotal : 0,00 DKK
View CartCheck Out
daenrikke(at)releaseandshine.com

Mig

This post is also available in: English

Min egen rejse

plus lidt om mine metoder
Creator of The Emotion Code and The Body Code Dr Bradley Nelson with certified practitioner Rikke Wriedt Klüver-Kristensen in Salt Lake City
Mig sammen med en af mine personlige helte: Dr. Bradley Nelson, skaberen af The Emotion Code og The Body Code. Taget ved et mentorship event i Salt Lake City August 2015.

Hvis du har travlt eller bare leder efter et overblik over min baggrund og metoder, kan du finde dette på siden “Faglig baggrund

 

Før

Siden jeg var barn, har jeg været ude af stand til at nyde livet. Ude af stand til at have det sjovt og føle mig fri.

Jeg voksede op i følelsesmæssigt ustabile hjem (skilsmissebarn). Fra barnsben var jeg tilbageholdende og genert – bange for mere eller mindre alt.

Jeg var bange for mennesker, bange for valg og beslutninger. Bange for at tale i telefon, for at gå i skole (og senere på arbejde), for at gå til fest… Hvis det findes, var jeg sandsynligvis bange for det! Men jeg tvang mig selv til at gøre alt sammen alligevel, og prøvede af al magt at skjule min frygt – også overfor mig selv. Jeg skulle jo, sådan er livet. 

Samtidig skammede jeg mig over at være sårbar og følsom. At være “mærkelig”.

Fra kaos til The Emotion Code

Livet gjorde forbandet ondt meget, meget tidligt. Jeg var stress-ramt som barn, og det ændrede sig ikke, bare fordi jeg blev voksen.

Det resulterede i et kollaps da jeg var 29 år. Jeg kunne ikke mere, jeg var udbrændt, færdig. Det tog mig mere end to år, at blive i stand til at vende tilbage til mit daværende erhverv.

Jeg søgte behandling og fandt lettere heling og midlertidig lindring en del steder. Men ikke dyb healing. Indtil jeg i 2013 – som 37 årig – faldt over Dr. Bradley Nelsons  metode “The Emotion Code”.

Efter et liv hvor jeg havde hvirvlet hid og did, som et blad i vinden stod det pludseligt knivskarpt hvad det var jeg skulle: Jeg skulle arbejde professionelt med The Emotion Code og The Body Code. 

Stræbelsen efter et liv med sjæl og frihed

Inden jeg mødte Dr. Nelson og hans Emotion Code og Body Code, havde jeg været vidt omkring.

Jeg havde blandt andet:

  •  brugt ca. 15 år af mit liv på at studere og uddanne mig i astrologi
  • i mange år dyrket yoga og fået behandlinger med rosenterapi, manuvision / body SDS behandlinger, ernæringsterapi, og kraniosakralterapi
  • spist 100 % raw, jeg har spist efter min blodtype, ‘kernesundt’ og været vegetar
  • spist vilde urter, probiotika, taget homøopatiske præparater og diverse kosttilskud i lange baner
  • i flere år været tilknyttet 12-trins fællesskabet ACA og har lavet trin i dette med en sponsor
  • læst antropologi på Københavns Universitet, psykologi på folkeuniversitetet og taget eksamen som pædagog. Jeg har også studeret heilpraktik, kraniosakralterapi, EFT og Matrix Reimprinting
  • gået til stribevis af psykologer, psykoterapeuter, parterapeuter og astrologer…

I 2004 begyndte jeg at gå ned ad en gradvist mere selvberoende spirituel vej. Den spiritualitet er nu fundamentet for alt andet jeg gør i livet. 

The Emotion Code: Bogen der ledte mig hjem

Men i 2013 købte jeg altså bogen “The Emotion Code” og  jeg slugte den lyn-hurtigt. Alt i den resonerede med noget dybt, dybt i mig. Jeg gik i gang med at øve muskeltestning og derefter med at forløse følelser fra mig selv og mine nærmeste. 

Læsningen af den bog blev startskuddet på  min personlige rejse mod dyb og varig healing. 

På få år transformerede mit liv og helbred sig. Og her 6 år efter (2019) er jeg i større balance både fysisk, følelsesmæssigt og åndeligt end nogensinde før.  

Jeg gik fra at være dybt afskåret fra livet, andre mennesker og mig selv, til nye dimensioner af både indre og ydre forbindelse og tilknytning.

Jeg er hjemme i verden. Hjemme i min krop. Hjemme i mit hjerte. 

 

Lidt om energiarbejde

Den healing jeg tilbyder er baseret på The Emotion Code og The Body Code og kan kaldes “energiarbejde”. Du kan også kalde det energi-healing, energi medicin eller endda bio-energetisk medicin.

Det er healing der sigter efter at genoprette en harmonisk energetisk tilstand i dig. Healing der opløser de usynlige blokeringer der findes i de lige så usynlige energetiske strukturer, der skaber din fysiske og psykiske virkelighed.

The Emotion Code og The Body Code er relativt tilgængelige metoder. Tapping / EFT er en anden endnu lettere tilgængelig bio-energetisk metode, som flere og flere mennesker heldigvis kaster sig ud i at bruge.

Det er revolutionerende, at vi mennesker nu har adgang til redskaber der virkelig kan nære og hele os. Som går helt tæt på og endnu længere. 

Det er ikke så mærkeligt at disse metoder vinder en utrolig popularitet og udbredthed på ganske kort tid. De udfylder et gigantisk hul i menneskets inderste væsen, fordi de giver os evnen til at hele os selv energetisk tilbage.

 

Healing er mulig

Det er sandt, hvad du fornemmer inderst inde:

 

Healing er mulig!

 

Hvis ikke du vidste det, ville du vel give op, ville du ikke? Men siden du læser dette lige nu, har du tydeligvis heller givet op! Tillykke med det!

Jeg gav heller ikke op, jeg blev stædigt ved med at tro på healing. 

Og jeg ønsker af hele mit hjerte, at du holder ved og bevarer en en urokkelig tro på dén stemme i dig – uanset hvor lille, træt og svag den måtte være blevet efter mange år i smerte. Tro på den stemme som hvisker, at der er en anden vej. At en anden virkelighed mulig for dig. At der er en anden mening med dig.

Meningen med dig er ikke, at du skal leve i smerte og dø uforløst. Sådan er det ikke med dig, og sådan er det ikke med nogen andre!

Der er uudforskede veje at gå som fører til dybtgående healing af alt det i dig, som genskaber smerte og tiltrækker smerte og som måske er ved at slå dig fysisk eller åndeligt ihjel

Der er veje til dyb renselse. Så din essens endelig kan folde sig ud og lyse dig op. Alt det andet er ikke dig.

Smerten er ikke dig. Men den er i dig og så længe den er i dig, vil den føles som dig og den du er. Men det er en af de mest katastrofale illusioner mennesker er underlagt: At de er smerten.

Det er simpelthen ikke sandt. Smerten er overlag, fordrejninger.

Smerte er blokeret flow, blokeret energi, blokeret liv. Og det der skaber blokeringerne er primært halvt bearbejdede eller fuldkommen fortrængte smertefulde erfaringer og oplevelser. Som er opstået i dig, nedarvet fra dine forfædre og formødre eller som du har absorberet fra andre mennesker omkring dig. 

 

Nedarvet smerte

En af de ting jeg erkendte i mødet med The Emotion Code og The Body Code var, at vi alle bærer et nedarvet mørke, en nedarvet smerte. Kodninger og blokeringer skabt af de traumer og ulykker, som vores slægt har akkumuleret indtil vi blev født. Puha! Så er der ikke måske ikke noget at sige til, at det for mange af os føles temmeligt meget op ad bakke med det her liv. Vel og mærke, uden vi nødvendigvis forstår hvorfor…

Min arv bestod især af kodninger og fastlåste følelser relateret til, at skulle kæmpe sig gennem livet for at overleve. At der ikke findes “nogen kære mor”.

Min energikrop bar på alverdens energetisk skidt og uhumskheder, som lå og fortalte mig (ubevidst), at livet er grundlæggende hårdt, ukærligt, fyldt med afvisninger og knuste håb. Punktum!

Kodninger omkring at opleve mig selv som afmægtig og dømt til fattigdom. At skulle “nøjes” og acceptere andres vej, frem for at finde min egen.

Og det blev da også min oplevede virkelighed allerede i min mors mave. 

 

Mig, ca. 3 år gammel. Fysisk tilstede, psykisk fraværende. En meget velkendt tilstand.

Mit liv inden healing

Nu er jeg lidenskabelig optaget af at hjælpe mennesker. 

Fordi jeg selv har siddet virkelig fast i dysfunktionelle mønstre og ubalancer, som bare gentog sig selv om og om igen. 

Jeg har været dybt, dybt desillusioneret og uden håb mange gange.

Jeg har år ud og år ind været rystende bange hvert sekund – især for min egen angst. (Men jeg opdagede først at jeg altid havde lidt af angst som voksen. Indtil da troede jeg, at det bare var mig, der var noget galt med, og at jeg “bare” skulle tage mig sammen).

Jeg har spændt ben for mig selv i et væk. (Sådan oplevede jeg det selvsagt ikke dengang. Jeg havde en oplevelse af, at ulykkerne bare væltede ned over mig, uden jeg kunne gøre noget ved det.)

 

Jeg har været en skygge af mig selv. 

 

Ja, jeg var en skygge af mig selv: Mine tanker og handlinger var som regel halv-skøre, simpelthen fordi de var uden for enhver sand sammenhæng med den jeg er dybest inde.

Jeg var så over-tilpasset og blokeret, at jeg næsten ikke eksisterede længere. Andet end som en ekstremt vag fornemmelse af, at “noget” var helt og aldeles, riv-rav-ruskende galt.

Og den fornemmelse ignorerede jeg selvfølgelig dengang, så vidt det overhovedet var muligt. 

Hvorfor?

Fordi jeg var rystende bange: Bange for at fejle, bange for at blive afvist, bange for at blive til grin. Jeg levede efter en strategi der handlede om at holde andre tilpas og tilfredse: At være så tæt på det jeg troede andre ville synes var “rigtigt”, at jeg ikke blev udstødt.

I stedet blev jeg næsten usynlig. Min indre stemme var til sidst nærmest uhørlig. Til gengæld bragede frygt-stemmerne løs. 

I (over-)tilpasningens navn havde jeg skubbet mig selv, mit hjerte og min indre visdom til side. Tilbage var kun frygten. Så den blev min guide og vejviser i stort som småt.

Puha, hvor var den larmende, den frygt. Den pillede igen og igen mit liv fra hinanden…:

Alt det jeg ikke turde, som jeg faktisk gerne ville have gjort.

Alt det jeg gjorde, som jeg egentlig ikke ville, men var bange for at lade være med.

 

Når frygten leder vejen

Alt kompliceres bare, når frygten leder vejen. Den gør simple valg til hårde – nærmest uknækkelige – nødder. Ultimativt fordi vi mennesker frygter udstødelse mere end døden selv. Udstødelse er helvede, det er den evigt brændende ild. Vi vil hellere udstøde os selv, end opleve andre gøre det.  Vi vil hellere fordømme os og vores hjerter, end risikere fordømmelse fra omverdenen.

Det kom til udslag på utallige måder i min krop og mit sind, at “noget” var galt. Et udvalg: 

Angst, hovedpiner, kronisk stress, mareridt, rastløshed, skyldfølelser, sukkerafhængighed, irritabel tarm, hypoglykæmi, skæl og eksem i hovedbunden, tør hud, dysfunktionelle relationer, inflammation i det meste af kroppen, traumesymptomer (muskelspændinger, skam, ledsmerter, bekymringer, låsthed i krop og psyke)…

 

Måske du genkender billedet? 

 

Mand, min kære mand… og vendepunkt

I forhold til mænd og uddannelse væltede jeg det meste af min ungdom rundt, hid og did. Jeg startede på en del uafsluttede uddannelser og tog tilfældige jobs. Og så var der en hel masse løse, forvirrede relationer, som (positivt vinklet) hjalp mig til at opdage, at noget i mig, var helt, helt skævt. 

Jeg anede ikke hvem jeg var. 

Årene 2005/06 blev vendepunktet. Det var det år jeg mødte min nuværende mand, Jesper. 

Han måtte kæmpe hårdt for at få mig “i garnet”. Han var alt for stabil og kærlig i forhold til dem jeg normalt endte sammen med. Men for første gang i mit liv oplevede jeg, at kunne slappe helt af og virkelig være mig selv sammen med en mand. Det blev begyndelsen til enden for Rikke, som ikke kunne være sig selv i verden.

Min mands tålmodighed er jeg meget taknemmelig for. Jo længere vi er sammen, jo mere forstår jeg hvor meget jeg skylder den! Vores ægteskab har ikke været let. Oven i alle de kriser vi har gennemlevet sammen, har det været svært, til tider umuligt, at trænge igennem til mig, fordi jeg var så afskåret fra mig selv og mit hjerte. Tak Kærlige Univers, for den velsignelse Jesper er i mit liv. 

 

Min dejlige familie

 

Kollapset

Det var ca. et halvt år efter jeg og Jesper blev kærester, at jeg gennemlevede et totalt sammenbrud.

Forstået baglæns kan jeg se, at mødet med ham bragte mig i kontakt med en sandhed i mig, som jeg næsten havde fortrængt: At det godt må være let. Det behøver ikke altid være svært og kompliceret. Men næsten alt andet i mit liv var svært, kompliceret og skævt. 

Nu kom regningen for de endeløse år, hvor jeg ukærligt havde pisket mig selv gennem livet og truffet utallige frygtfyldte valg eller valg der var baseret på alle andre menneskers idealer og meninger, end på mit eget hjertes dybeste længsler.

Hvis noget ikke fungerede, tog jeg det på mig, som om det var min fejl. Det var ikke fordi verden var galt på sporet. Det var mig der skulle tage mig sammen.

Men i sommeren 2005 kunne jeg simpelthen ikke tage mig sammen mere. Jeg kunne faktisk ingenting. Jeg sagde mit job op. Jobkonsulenten i a-kassen satte mig på sygedagpenge. Og så sov og græd jeg. Det var hvad jeg magtede. 

Der gik lang tid, før jeg turde gå til lægen (jeg faldt i et hul i kommunens system). Først efter et halvt år kom jeg til en læge, der hjalp mig. Jeg blev indlagt på Stolpegården i København og begyndte at få medicin for angst og depression. 

Mit liv blev pillet fra hinanden. Det usande liv. Det ikke-bæredygtige liv. 

Det gjorde afsindigt ondt. Og det var helt og fuldkommen nødvendigt!

Dernæst

Jeg kom langsomt på benene igen blandt andet ved hjælp af kostomlægninger: En sukker- og glutenfri diæt gjorde det muligt at trappe ud af medicinen.

Cirka 5 år senere ramte dybe kriser dog igen, og jeg fik i dén grad stillet stolen for døren af livet. 

Først fik vi vores dejlige datter, men vi havde en dårlig start som familie. Det kan du læse mere om i afsnittet om EFT her.

Til sidst valgte Jesper og jeg at flytte på landet. Vi købte vores drømmehus. NU skulle livet blive godt, NU startede “det gode” helt sikkert…

Men huset viste sig at være fuld af skimmelsvamp. Og selv om vi havde sikret os godt med både køberrådgivning og ejerskifteforsikring, var der ingen forsikringsdækning og ingen at holde ansvarlige. Huset var værdiløst og vi havde ingen penge at renovere det for. Og vi blev syge af at være i det.

Vi gik i sort. Dyb krise. Og jeg blev stillet overfor et valg: At give slip og have tillid, eller drukne i bitterhed og hjertesorg. Jeg valgte det første. Og derefter begyndte mit liv at forandre sig grundlæggende.

Sådan arbejder jeg

Jeg benytter Body Code systemet (og dermed også The Emotion Code) som mit afsæt, men integrerer rutinemæssigt dette arbejde med andre metoder, hvor det er relevant. Jeg har efterhånden mange strenge at spille på, til fordel især for dig, der har fået slået fødderne væk under dig og nu er dybt stresset. 

Jeg fokuserer meget på jordforbindelsen og hjertet. Det er de to vigtigste omdrejningspunkter i den healing jeg tilbyder. Din jordforbindelse er altafgørende. Den er grundlaget for din væren i denne fysiske verden. Og den er grundlæggende for, at dit hjerte overhovedet kan begynde at hele.

Helingen af dit hjerte, er til gengæld grundlaget for, at du kan realisere dine dybeste drømme og længsler. Leve fra din essens! Og det tænker jeg i sidste ende er det du gerne vil, er det ikke? 

Måske ved du slet ikke hvad du drømmer om. Så kan jeg fortælle dig, at du slet ikke er alene.

Der har jeg også været.

Men det er et kapitel vi først tager hul på, når det værste traumestof er sluppet, når både kroppen og sindet er blevet mere frie. 

Den essens som former mit arbejde

Jeg er et ekstremt nysgerrigt menneske, der hele tiden leder efter nyttige metoder og tilgange.

Jeg har opdaget, at den nysgerrighed er en del af min dybeste essens. Det er en nysgerrighed som fører mig vidt omkring, fordi jeg ikke kan lade være med at stille spørgsmål og søge svar.

Førhen opfattede jeg den som en rodløshed og en rastløshed, og det var faktisk noget jeg virkelig skammede mig over. Nu ved jeg, at jeg har en ekstremt skarp evne til at mærke om noget virker for mig eller ikke. Og hvis ikke det virker, så nægter mit sind at fokusere på det, uanset hvor hårdt jeg prøver. Men hvis det virker, fordyber jeg mig af hele mit hjerte. 

Jeg skræddersyr hvert enkelt forløb til at matche klientens behov, og derfor er der ikke to forløb der ligner hinanden. 

Der er dog røde tråde i arbejdet. Ud over Body Code / Emotion Code systemet kan du være sikker på, at jeg integrerer kropsbevidstheds-arbejde, indre rejser (“fantasirejser”) og visualiseringer. Alt andet bevæger sig og sådan vil det altid være.

For min egen bevægelighed og nysgerrighed efter at forstå psyken og menneskelivet kommer til at være med mig resten af mit liv – den er jo min dybeste essens.

 

Trygt og hjerteligt

Det har været en stor hjælp at få mere jordforbindelse. Det er noget jeg har arbejdet længe med på egen hånd, men ikke kunnet klare. Tak!

Dorthea
Danmark