darikke(at)releaseandshine.com

Når jagten på kærlighed forvandles til frustration og bitterhed

Føler du dig jævnligt overvældet, stresset, bitter, forrådt eller fortvivlet?

Og prøver du for det meste at finde årsagen til det i dine relationer? Ved at bruge rigtig mange kræfter på at analysere parforhold, venskaber, familierelationer eller dine kolleger og chef for at prøve at forklare og håndtere stressen og overvældelsen?

Hvad de siger og gør som sårer dig, hvad de undlader at sige eller gøre, som du har brug for fra dem, eller hvad de burde sige eller gøre i stedet for dét de gør?

Så er det måske tid til at kigge på dig selv og dine relationer på en ny måde.

Lad mig først spørge dig: Hvor er du?

1) Du drømmer (måske i hemmelighed) om at finde din “anden halvdel”? Måske en kærlighedspartner. Men det kan også “bare” være en betingelsesløst trofast ven. En ideel chef/den perfekte kollega?
(Måske du allerede har haft troet du har fundet ham/hende, for så at ende skuffet og desillusioneret fordi kærligheden mellem jer ikke var så “ren”, “stor” eller “ægte”, som du den første tid troede.)

Eller

2) Du tager som menneske 100% bevidst ansvar for dit liv og din lykke, og er helt på det rene med, at din lykke ikke er noget andre har nøglen til, men noget der afhænger af din relation til dig selv?

Det er sort/hvidt sat op, det ved jeg godt. Men leg med alligevel.
Min erfaring er, at langt de fleste mennesker må svare 1), hvis de skal være ærlige.

Og i min erfaring er det også sådan selv om vi har gået i terapi og læst psykologi-bøger osv.

Det er ikke noget at føle skam over. For det er fuldstændigt naturligt at det er sådan. Vores kultur dyrker nemlig nogle temmelig psykologisk uheldige idealer, som vi fodres med fra vi fødes til vi dør.

Også omkring kærlighed (især faktisk). Vi drømmer kulturelt om betingelsesløs kærlighed og accept. Om at blive set, hørt og forstået. Om relationer hvor andre elsker os mere end sig selv, og de villigt ofrer deres personlige behov for os og vi for dem.

Vi tænker indeni eller siger højt “Hvis du virkelig elskede mig, så…”

Det sker også for os, som har “arbejdet med os selv”. Og derfor oplever os selv som mere realistiske, ansvarlige, modne, kærlige etc.
Vi oplever, at det er dét menneske vi er i relation til, som er umodent, forvirret, kold eller ude af stand til at elske osv.

Men livet fungerer i det store hele sådan (og det ved jeg godt du ved, men her kommer den igen), at de konflikter vi tematisk møder udenfor os selv i bund og grund spejler dybt ubevidste konflikter i os selv. Altså at vi følelsesmæssigt overhovedet ikke er dér, hvor vi tror, vi er i vores intellekt.
Igen: Ingen skam – det er bare sådan tingene fungerer. For alle mennesker!
Vi søger ubevidst den totale omsluttethed og tryghed. Især i vores relationer.

Og jeg er super ked af at prikke hul på den forestillings-bobbel, med det er afgørende at den punkteres! Igen og igen.

Drømmen om “ægte” kærlighed, er for mange nemlig den direkte vej til dysfunktionelle, frustrerede forhold. I værste fald fysisk eller psykisk vold.
Og selv hvis du ikke er ramt så hårdt, er det stadig heeeelt umuligt at gå dit hjertes vej, hvis du er viklet ind i dét spind.

I alle menneskelige relationer er der brug for grænser – selv til mor (helt små børn undtaget). Der er brug for skillelinjer. Forskel på dig og mig.
Og der er helt enormt brug for en accept af den forskellighed, og af at vi ikke altid hverken kan eller skal være smeltet sammen og enige og i harmoni.

I modne menneskelige relationer er “nej” fuldkommen ligeså centralt som “ja”. Hvis vi forsøger at skabe et evigt “ja” og “vi”, så mister vi os selv. Uden “nej” og “jeg” ender vi overvældede, vrede og frustrerede. Uden “nej” kan der ikke findes et oprigtigt “ja”.

Så nu spørger jeg dig: Hvor overhører du vigtige behov, for at tilgodese andre? Hvor “hugger du en hæl og klipper en tå” for at skabe harmoni på dit job eller i venskaber? Hvor “ofrer” du dig selv for din partner, selv om du mærker sådan en lille (eller stor) irritation eller bitterhed over det?

DÉR GÅR DU FOR LANGT. DÉR MISTER DU DIG SELV.

Og kort efter kommer vreden og skuffelsen væltende… Hvis vrede er tabu – altså en forbudt følelse – i dig, så oplever du det måske “bare” som overvældelse og stress.

Eller du får:

  • Ondt i maven
  • Fordøjelsesbesvær
  • Spændte kæber
  • Trykken for brystet
  • Celleforandringer i livmoderhalsen
  • Bylder
  • Forkølelsessår
  • Mavesår
  • Halsbrand
  • Eller cancer. For bare at nævne nogle af mulighederne.

Hvorfor? Fordi det er direkte giftigt for dig, at prøve at få dig selv og din menneskelige relation til at passe ind i de fordrejede billeder af menneskelig kærlighed.

Derfor er en af de vigtigste ting, jeg arbejder med mine klienter med, at opdage hvem de er. Hvad de vil. Uafhængigt af alle andre.
At konfrontere angsten for adskillelsen.

Angsten for nej’et
. Angsten for at træde ud af sumpen af familie, normer, parforhold etc. og “bare” være et klart afgrænset jeg i verden. Og at finde modet til at blive mere og mere sig selv.

At følge deres hjerte.

Ja, som du måske har regnet ud, hvis du har læst mine sjælehealings-opslag, så dukker der altid traume-strukturer op, når vi ridser os vej ned under overflade-historierne om hvem der gjorde og sagde hvad, hvornår og hvorfor.

Jeg støtter og hjælper min klient med at får opdaget og hentet de dele af sig selv ud af mørket (ubevidsthed), som har prøvet at opsluge eller smelte sammen med andre mennesker.

For uden adskilthed er der ikke nogen relation. En relation kræver mindst to adskilte parter, for at reelt være en relation.

Uden en healingsproces og en vis åndelig modning, som kan slukke den brændende tørst og sult i dit ubevidste efter total nærhed og fusion, er det meget, meget svært at danne sunde relationer.

Og så kan du skifte partneren, vennen, eller jobbet ud så ofte du vil, men risikoen for at dine næste relationer ender på præcis samme måde vil være ekstremt høj.
OG der er en vej ud af fælden.

Og den vej handler om følelsesmæssig healing, følelsesmæssig healing, og mere følelsesmæssig healing.

Lav EFT, The Emotion Code, Indre Barn arbejde eller hvad du end tiltrækkes af. Og bliv ved.

Og bøvler det meget, så find en, som kan støtte dig i at komme dybere.

Hvis du allerede har prøvet at heale dig selv på alverdens måder, men alligevel fanges i dét spind igen og igen og gerne vil have hjælp til at opdage det du overser, så skriv til mig. Så ser vi på, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Kategorier